Novost

E-Learning projekat Agencije finalista izbora za najbolji IT projekat u 2014. godini

Objavljeno: 25.02.2015

Informatički sektor u BiH zauzeo je svoju visoku poziciju u regionu - smatraju stručnjaci iz IDC Adriatics koji su u četvrtak, 19.02.2015. godine izabrali najbolje IT projekte u Bosni i Hercegovini u 2014. godini. Sa ovim priznanjem, IDC Adriatics, kao dio vodeće globalne market intelligence i konsultantske kompanije u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, prepoznala je i nagradila individualna postignuća institucija i organizacija u javnom i privatnom sektoru Bosne i Hercegovine u prethodnoj godini.

Agencija za državnu službu BiH je posebno zadovoljna činjenicom da je naš e-Learning projekat i TMS sistem iLearn.gov.ba ušao u finalni izbor tri najbolja projekta realizirana u javnom sektoru Bosne i Hercegovine u prethodnoj godini, zajedno sa ITS (Intelligent Transport System) sistemom za nadzor i upravljanje nad izgrađenim dionicama autoceste koridora Vc u BiH koji je implementiralo JP Autoceste FBIH d.o.o. i portalom „Obnova Srpske“ za informacije o aktivnostima Vlade Republike Srpske i nadležnih institucija u vezi sa sanacijom posljedica poplava iz maja 2014., koji je implementirao Generalni sekretarijat Vlade Republike Srpske.

Kriteriji za nominacije finalista i izbor najboljeg projekta su bili transparentnost, inovativnost, pristup upravljanju promjenama, troškovna efikasnost projekta i metodologija vođenja projekta i razvoja sistema. Za najbolji projekat izabran je ITS sistem JP Autoceste FBIH d.o.o. kojim ovom prilikom čestitamo!

Koristimo priliku da se zahvalimo IDC Adriatics na nominaciji, i našem partneru GIZ SPI programu, bez čije pomoći ovaj projekat ne bi bio realiziran.



Naslov